Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Minitaartjes met Chavroux en kersenjam

Minitaartjes met Chavroux en kersenjam

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een aperitief

Ingrediënten

4 personen
  • bûche Chavroux®

    1
  • kersenjam

    60 g
  • ei

    1
  • geschaafde amandelen

  • peper

  • verse tijm

  • lapjes bladerdeeg

    2 vierkante

Voorbereiding

1) Verwarm de oven voor op t. 6 – 180 °C.
2) Snijd de lapjes bladerdeeg in vier. Bekleed de grilplaat van de oven met bakpapier en leg de vierkantjes bladerdeeg er op. Strijk de randen in met geklopt ei en verdeel 1 koffielepel kersenjam over elk vierkantje.
3) Verwijder de korst van de uiteinden van de bûche Chavroux en snijd hem in 8 plakjes. Schik deze op de bladerdeegjes, strooi er peper over, een beetje vers geplukte tijm en bestrooi met de geschaafde amandelen.
4) Laat ongeveer 10 min. goudbruin kleuren in de oven.
5) Even laten afkoelen voor het serveren.

Tip: ook erg lekker met vijgen- of ananasjam.

A la une