I Love Cheese

Mini-Pizzas met Caprice des Dieux

Mini-Pizzas met Caprice des Dieux

Mini-Pizzas met Caprice des Dieux een aperitief Economisch Ingrediënten
  • Bloem 530 g
  • Verse gist 30 g
  • Water 300 ml
  • Zout 8 g
  • Olijfolie 50 g
  • Caprice des Dieux 270 g
  • Zongedroogde tomaten of tomatentapenade 270 g
  • Parmaham 8 sneetjes
  • Rucola 1 handje
  • Balsamico
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mini-Pizzas met Caprice des Dieux

Voor de bodems:

Los de gist op in het water.

Doe de bloem in een mengkom van de keukenrobot.

Giet het water in een straaltje bij de bloem terwijl de machine aan het mengen is.

Voeg, als het deeg begint te pakken, het zout en aansluitend de olie toe en blijf nog ca. 10 min stevig doorkneden.

Verdeel het deeg in stukjes van 170 g en bol goed op.

Laat de deegbolletjes 1 uur gisten onder een groot vel plastic. (Dit mag ook een hele nacht in de koelkast zijn).

Rol de bolletjes zo rond mogelijk uit en leg de pizzabodem op een ingevette bakplaat.

Voor het beleg dat in de oven gaat:

Doe de zongedroogde tomaten in een blender en mix glad. Niet te fijn, zorg ervoor dat de tomaten nog wat structuur hebben. Gebruik slechts heel weinig van de olie van de tomaten.

Verdeel de tapenade van zongedroogde tomaten over de pizzabodems.

Verdeel 3 plakjes Caprice des Dieux over elke pizza (of meer naargelang smaak).

Bak de pizza’s gedurende 6 à 8 min op 250° C.

Voor het beleg dat niet in de oven gaat:

Als de pizza uit de oven komt, verdeel je er meteen enkele sneetjes Parmaham over.

Marineer de rucola à la minute met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout. Dresseer op of naast de pizza.

Serveer onmiddellijk.

Tips:

Met kant-en-klare tomatentapenade en kant-en-klare pizzabodems lukt het ook.