Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Mini-Pizzas met Caprice des Dieux

Mini-Pizzas met Caprice des Dieux

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een aperitief

Ingrediënten

4 personen
  • Voor de bodems:

  • Bloem

    530 g
  • Verse gist

    30 g
  • Water

    300 ml
  • Zout

    8 g
  • Olijfolie

    50 g
  • Voor het beleg dat in de oven gaat:

  • Caprice des Dieux®, in plakjes

    270 g
  • Zongedroogde tomaten of tomatentapenade

    270 g
  • Voor het beleg dat niet in de oven gaat:

  • Parmaham

    8 sneetjes
  • Rucola

    1 handje
  • Peper en zout

  • Balsamico

  • Olijfolie

Voorbereiding

Voor de bodems:

Los de gist op in het water.

Doe de bloem in een mengkom van de keukenrobot.

Giet het water in een straaltje bij de bloem terwijl de machine aan het mengen is.

Voeg, als het deeg begint te pakken, het zout en aansluitend de olie toe en blijf nog ca. 10 min stevig doorkneden.

Verdeel het deeg in stukjes van 170 g en bol goed op.

Laat de deegbolletjes 1 uur gisten onder een groot vel plastic. (Dit mag ook een hele nacht in de koelkast zijn).

Rol de bolletjes zo rond mogelijk uit en leg de pizzabodem op een ingevette bakplaat.

Voor het beleg dat in de oven gaat:

Doe de zongedroogde tomaten in een blender en mix glad. Niet te fijn, zorg ervoor dat de tomaten nog wat structuur hebben. Gebruik slechts heel weinig van de olie van de tomaten.

Verdeel de tapenade van zongedroogde tomaten over de pizzabodems.

Verdeel 3 plakjes Caprice des Dieux over elke pizza (of meer naargelang smaak).

Bak de pizza’s gedurende 6 à 8 min op 250° C.

Voor het beleg dat niet in de oven gaat:

Als de pizza uit de oven komt, verdeel je er meteen enkele sneetjes Parmaham over.

Marineer de rucola à la minute met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout. Dresseer op of naast de pizza.

Serveer onmiddellijk.

Tips:

Met kant-en-klare tomatentapenade en kant-en-klare pizzabodems lukt het ook.

A la une