I Love Cheese

Mini Caprice Pinguïn

Mini Caprice Pinguïn

Mini Caprice Pinguïn een snack Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Mini Caprice 4
  • fijne schijfjes wortelen 8
  • peperbolletjes 8
  • kruimeldeeg met maanzaadjes :
  • bloem 125 gr
  • boter in stukjes gesneden 60 gr
  • suiker 10 gr
  • zout 5 gr
  • eierdooier 1
  • maanzaadjes 2 eetlepels
  • water
1. Meng de bloem met het zout en de suiker.
2. Leg de boter in het midden en meng alles met de vingertoppen tot een kruimelig geheel.
3. Voeg nu in het midden de eierdooier en een beetje water toe en kneed krachtig tot een homogene bol, dek af met vershoudfolie en zet 1 uur koel weg.
4. Verdeel het deeg in twee helften.
5. Doe bij een helft van het deeg maanzaadjes en rol het deeg uit, steek er met een ovalen uitsteekring rondjes uit. Bestrooi opnieuw met maanzaadjes.
6. Leg de bekomen vormpjes op een afgerond recipiënt dat in de oven kan (type glazen pyrexschotel). Bak op 180°C tot het deeg goudbruin is.
7. Rol de andere deegbol uit. Steek cirkels uit het deeg en bak ze goudbruin.
8. Laat afkoelen.
9. Snij een cirkel van 1 cm diameter uit elk wortelschijfje. Gebruik een kartelschaar om ¾ van de cirkels bij te knippen, dat worden de pootjes van de pinguïns. Bewaar de restjes wortel om er driehoekjes uit te snijden voor de neusjes van de pinguïns.
10. Snij van elke Mini Caprice één hoek af, deze kant zal de basis vormen. Zet de Mini Caprice op een cirkel gebakken kruimeldeeg. Druk er 2 peperkorrels in voor de ogen.
11. Zet er onderaan 2 pootjes op en bovenaan een neusje.
12. Leg dan de vleugels van kruimeldeeg met maanzaad op de zijkanten van de mini caprice. Je kan eetbare lijm gebruiken om de stukjes op de pinguïns te bevestigen.
13. Prik een stokje bovenaan in elk diertje.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mini Caprice Pinguïn

Voorbereiding

  1. Meng de bloem met het zout en de suiker.
  2. Leg de boter in het midden en meng alles met de vingertoppen tot een kruimelig geheel.
  3. Voeg nu in het midden de eierdooier en een beetje water toe en kneed krachtig tot een homogene bol, dek af met vershoudfolie en zet 1 uur koel weg.
  4. Verdeel het deeg in twee helften.
  5. Doe bij een helft van het deeg maanzaadjes en rol het deeg uit, steek er met een ovalen uitsteekring rondjes uit. Bestrooi opnieuw met maanzaadjes.
  6. Leg de bekomen vormpjes op een afgerond recipiënt dat in de oven kan (type glazen pyrexschotel). Bak op 180°C tot het deeg goudbruin is.
  7. Rol de andere deegbol uit. Steek cirkels uit het deeg en bak ze goudbruin.
  8. Laat afkoelen.
  9. Snij een cirkel van 1 cm diameter uit elk wortelschijfje. Gebruik een kartelschaar om ¾ van de cirkels bij te knippen, dat worden de pootjes van de pinguïns. Bewaar de restjes wortel om er driehoekjes uit te snijden voor de neusjes van de pinguïns.
  10. Snij van elke Mini Caprice één hoek af, deze kant zal de basis vormen. Zet de Mini Caprice op een cirkel gebakken kruimeldeeg. Druk er 2 peperkorrels in voor de ogen.
  11. Zet er onderaan 2 pootjes op en bovenaan een neusje.
  12. Leg dan de vleugels van kruimeldeeg met maanzaad op de zijkanten van de mini caprice. Je kan eetbare lijm gebruiken om de stukjes op de pinguïns te bevestigen.
  13. Prik een stokje bovenaan in elk diertje.