Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Lekkere brioches met Chaumes

Lekkere brioches met Chaumes

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Chaumes®

    200 gramme(s)
  • brioches met hoedje

    4 unité(s)
  • fijne reepjes gerookt spek

    8 unité(s)
  • sjalotten

    2 unité(s)
  • knoflookteentje

    1 unité(s)
  • bosje platte peterselie

    1 unité(s)
  • sel

  • poivre

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190°C (th. 6/7). Zet een pan met antiaanbaklaag op een hoog vuur zonder vetstof en bak daarin de reepjes gerookt spek gedurende 30 seconden aan elke kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Pel en snipper de sjalotten, het knoflookteentje en de platte peterselie. Voeg de in blokjes gesneden Chaumes toe, kruid met peper en zout en doe alles in een kom.

Snij voorzichtig de hoedjes van de brioches en hol de binnenkant gedeeltelijk uit met een lepeltje zonder de brioches te beschadigen. Leg in elke brioche twee reepjes spek en verdeel er dan het kaasmengsel over. Zet de gevulde brioches op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze 5 minuten in de oven.

Zet de hoedjes terug op de brioches en zet ze nog eens 2 minuten in de oven. Serveer de brioches zodra ze uit de oven komen, met een salade van veldsla op smaak gebracht met wijnazijn en notenolie.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une