I Love Cheese

Kroketten van Chaumes Le fondant Authentique en knapperige sla met appels

Kroketten van Chaumes Le fondant Authentique en knapperige sla met appels

Kroketten van Chaumes Le fondant Authentique en knapperige sla met appels een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Chaumes Le fondant Authentique 2
  • eieren 2
  • paneermeel 150 grammen
  • appel 1
  • gemengde sla naar keuze 4 handvol
  • droge vruchten naar keuze 4 eetlepels
  • frituurolie
  • Vinaigrette :
  • ciderazijn 2 eetlepels
  • honing 2 eetlepels
  • olijfolie 5 eetlepels
  • mosterd op oude wijze 1 koffielepel
  • peper en zout
1. Snij de kazen in 4. Wentel de stukken eerst in de losgeklopte eieren en vervolgens in het paneermeel. Herhaal deze 2 stappen om zo een mooie dikke paneerlaag te bekomen. Dek af en laat minstens 30 min in de koelkast rusten.
2. Verwarm de olie in de frituurpan tot 180°C.
3. Maak een vinaigrette met de aangegeven ingrediënten. Meng de sla met de in kleine blokjes gesneden appel en de grofgehakte droge vruchten. Voeg een beetje vinaigrette toe en meng goed. Verdeel over de borden.
4. Leg de kroketten snel in de hete olie en neem ze eruit van zodra ze bruin gebakken zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken, leg ze op de borden en serveer meteen.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kroketten van Chaumes Le fondant Authentique en knapperige sla met appels

Voorbereiding

  1. Snij de kazen in 4. Wentel de stukken eerst in de losgeklopte eieren en vervolgens in het paneermeel. Herhaal deze 2 stappen om zo een mooie dikke paneerlaag te bekomen. Dek af en laat minstens 30 min in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de olie in de frituurpan tot 180°C.
  3. Maak een vinaigrette met de aangegeven ingrediënten. Meng de sla met de in kleine blokjes gesneden appel en de grofgehakte droge vruchten. Voeg een beetje vinaigrette toe en meng goed. Verdeel over de borden.
  4. Leg de kroketten snel in de hete olie en neem ze eruit van zodra ze bruin gebakken zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken, leg ze op de borden en serveer meteen.