Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Kroketten van Chaumes<sup>®</sup> Le fondant Authentique en knapperige sla met appels

Kroketten van Chaumes® Le fondant Authentique en knapperige sla met appels

Voedselbereiding :
max. 30 tot 60 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Chaumes® Le fondant Authentique

    2
  • eieren

    2
  • paneermeel

    150 grammen
  • appel

    1
  • gemengde sla naar keuze

    4 handvol
  • droge vruchten naar keuze

    4 eetlepels
  • frituurolie

  • Vinaigrette :

  • ciderazijn

    2 eetlepels
  • honing

    2 eetlepels
  • olijfolie

    5 eetlepels
  • mosterd op oude wijze

    1 koffielepel
  • peper en zout

Voorbereiding

Snij de kazen in 4. Wentel de stukken eerst in de losgeklopte eieren en vervolgens in het paneermeel. Herhaal deze 2 stappen om zo een mooie dikke paneerlaag te bekomen. Dek af en laat minstens 30 min in de koelkast rusten.

Verwarm de olie in de frituurpan tot 180°C.

Maak een vinaigrette met de aangegeven ingrediënten. Meng de sla met de in kleine blokjes gesneden appel en de grofgehakte droge vruchten. Voeg een beetje vinaigrette toe en meng goed. Verdeel over de borden.

Leg de kroketten snel in de hete olie en neem ze eruit van zodra ze bruin gebakken zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken, leg ze op de borden en serveer meteen.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une