I Love Cheese

Kippenspiesjes in een romig sausje op basis van raclettekaas Le Rustique

Kippenspiesjes in een romig sausje op basis van raclettekaas Le Rustique

Kippenspiesjes in een romig sausje op basis van raclettekaas Le Rustique een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Raclettekaas natuur Le Rustique 6 sneetjes
  • Scharrelkipfilets 8
  • Dikke verse room 7 cl
  • Het sap en de schil van 1 citroen
  • Olijfeolie 5 cl
  • Verse tijm 6 takjes
  • Kerstomaten 16
  • Zout & pepper
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kippenspiesjes in een romig sausje op basis van raclettekaas Le Rustique

1) Was en droog de tijm. Snijd de kipfilets in blokjes. Verwijder de korst van de Le Rustique-raclettekaas.
2) Doe de kip in een diepe kom, samen met het citroensap en de citroenschil, de olijfolie en de helft van de tijm. Breng op smaak met peper en zout en roer de kippenblokjes goed om, zodat ze volledig met de marinade bedekt zijn. Bedek de schotel met een transparante folie en zet ze 2 uur in de koelkast; roer van tijd tot tijd om.
3) Om de spiesjes te maken: prik de uitgelekte gemarineerde kippenblokjes op spiesjes, afgewisseld met kerstomaatjes. Bak de spiesjes 10 minuten op een hete grill of in de pan; draai ze geregeld om.
4) Laat ondertussen de Le Rustique-raclettekaas smelten in een pannetje, samen met de verse room en de rest van de tijm. Breng op smaak met zout en peper en verhit op een zacht vuurtje tot de saus romig en consistent wordt.
5) Serveer de goudgebraden spiesjes met de saus terwijl ze nog warm zijn.

Tip – Je kunt de kip ook vervangen door een ander soort vlees. Lam of rundvlees is bijvoorbeeld ook erg lekker met deze heerlijke kaassaus.