Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Hartige pannenkoeken met Passendale Classic, ham en een spiegelei

Hartige pannenkoeken met Passendale Classic, ham en een spiegelei

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Voor de pannenkoeken :

  • Bloem

    200 g
  • Eieren

    4
  • Melk

    600 ml
  • Olijfolie

    4 eetlepels
  • Voor de vulling :

  • Passendale® Classic (of Passendale® Caractère)

    4 plakjes
  • Parmaham

    4 plakjes
  • Eieren

    4
  • Peper

  • Bieslook om erbij te serveren

Voorbereiding

  1. Klop alle ingrediënten voor de pannenkoeken samen tot een glad beslag (met uitzondering van de olie).
  2. Zet een pan op middelhoog vuur en borstel de pan in met een weinig olijfolie.
  3. Wanneer de pan goed heet is, giet je er voorzichtig net genoeg deeg in om de bodem van de pan volledig te bedekken.
  4. Keer de pannenkoek om wanneer het deeg gestold is en de randjes bruin beginnen kleuren.
  5. Wanneer de andere kant ook bijna klaar is, leg je er op één helft een plakje ham en een plakje Passendale op.
  6. Breek het ei boven de kaas en Parmaham. Kruid met flink wat peper.
  7. Vouw de pannenkoek in twee zodat de kaas, ham en het ei bedekt worden. De eidooier mag zichtbaar zijn.
  8. Bak gedurende 3 à 4 min tot het ei wit wordt.
  9. Strooi fijngehakte bieslook over de pannenkoek en serveer hem meteen.

A la une