I Love Cheese

Gratin van macaroni met ham en Passendale kaas

Gratin van macaroni met ham en Passendale kaas

Gratin van macaroni met ham en Passendale kaas een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Macaroni 300 g
  • Stukjes gesneden ham 200 g
  • Melk 1 L
  • Passendale Classic kaas (sneetjes of blok) 175 g
  • Boter 80 g
  • Bloem 80 g
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
1. Oven voorverwarmen op 200°C.
2. Kook de macaroni al dente volgens de kooktijd op de verpakking. Snij blokjes van de ham en versnijdt de Passendale Classic kaas in kleine stukjes.
3. Bereid ondertussen de bechamelsaus voor. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem in 1 keer toe. Roer enkele minuten door en voeg dan geleidelijk aan de melk toe en roer tot een gladde saus wordt verkregen. Ga door met het opkloppen van de bechamel op een middelmatig laag vuur tot de bechamel dik wordt. Breng op smaak met peper en zout en een goede snuif nootmuskaat.
4. Haal van het vuur, voeg de helft van de Passendale Classic kaas toe en meng goed om te smelten.
5. Meng de bechamel, ham en macaroni samen. Verdeel het mengsel in een grote ovenschaal en bedek met de resterende Passendale kaas.
6. Bak op het bovenste rek van de oven voor ongeveer 15 minuten, totdat de kaas licht gegratineerd is.
7. Laat 2 minuten rusten vooraleer op te dienen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gratin van macaroni met ham en Passendale kaas


Zin in comfort food? Wat is er dan beter dan het meest klassieke van onze recepten? Een gastronomische gratin van macaroni, ham en Passendale kaas. Een recept voor het hele gezin!

Voorbereiding

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Kook de macaroni al dente volgens de kooktijd op de verpakking. Snij blokjes van de ham en versnijdt de Passendale Classic kaas in kleine stukjes.
  3. Bereid ondertussen de bechamelsaus voor. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem in 1 keer toe. Roer enkele minuten door en voeg dan geleidelijk aan de melk toe en roer tot een gladde saus wordt verkregen. Ga door met het opkloppen van de bechamel op een middelmatig laag vuur tot de bechamel dik wordt. Breng op smaak met peper en zout en een goede snuif nootmuskaat.
  4. Haal van het vuur, voeg de helft van de Passendale Classic kaas toe en meng goed om te smelten.
  5. Meng de bechamel, ham en macaroni samen. Verdeel het mengsel in een grote ovenschaal en bedek met de resterende Passendale kaas.
  6. Bak op het bovenste rek van de oven voor ongeveer 15 minuten, totdat de kaas licht gegratineerd is.
  7. Laat 2 minuten rusten vooraleer op te dienen.

Tips:

Dit recept is ook heerlijk met onze Passendale Classic Bio