Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Gratin van macaroni met ham en Passendale kaas

Gratin van macaroni met ham en Passendale kaas

Zin in comfort food? Wat is er dan beter dan het meest klassieke van onze recepten? Een gastronomische gratin van macaroni, ham en Passendale kaas. Een recept voor het hele gezin!

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Macaroni

    300 g
  • Stukjes gesneden ham

    200 g
  • Melk

    1 L
  • Passendale Classic kaas (sneetjes of blok)

    175 g
  • Boter

    80 g
  • Bloem

    80 g
  • Nootmuskaat

  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Kook de macaroni al dente volgens de kooktijd op de verpakking. Snij blokjes van de ham en versnijdt de Passendale Classic kaas in kleine stukjes.
  3. Bereid ondertussen de bechamelsaus voor. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem in 1 keer toe. Roer enkele minuten door en voeg dan geleidelijk aan de melk toe en roer tot een gladde saus wordt verkregen. Ga door met het opkloppen van de bechamel op een middelmatig laag vuur tot de bechamel dik wordt. Breng op smaak met peper en zout en een goede snuif nootmuskaat.
  4. Haal van het vuur, voeg de helft van de Passendale Classic kaas toe en meng goed om te smelten.
  5. Meng de bechamel, ham en macaroni samen. Verdeel het mengsel in een grote ovenschaal en bedek met de resterende Passendale kaas.
  6. Bak op het bovenste rek van de oven voor ongeveer 15 minuten, totdat de kaas licht gegratineerd is.
  7. Laat 2 minuten rusten vooraleer op te dienen.

Tips

Dit recept is ook heerlijk met onze Passendale Classic Bio

A la une