I Love Cheese

Gevulde kipfilets met Caprice des Dieux

Gevulde kipfilets met Caprice des Dieux

Gevulde kipfilets met Caprice des Dieux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 200 g
  • kipfilets 400 gr
  • aadrappelen 900 gr
  • tomaten 2
  • peterselie 4 eetlepels
  • knoflookeentje 1
  • zonnebloemolie 1 eetlepel
  • zeezout 1 snufje
  • peper 1 snufje
1. Verwarm de oven voor op 150°C (th. 5). Verwarm een sauteerpan op een matig vuur. Giet er de zonnebloemolie in en leg er dan de kipfilets in. Zet een deksel op de pan. Laat 10 tot 12 minuten bakken onder het deksel en draai de kip na 5 à 6 minuten om.
2. Schil intussen de aardappelen. Kook de hele aardappelen ongeveer 10 minuten in gezouten kokend water.
3. Laat de gebakken kipfilets lichtjes afkoelen. Snij de tomaten in plakjes. Snij de Caprice des Dieux in plakjes.
4. Snij de kipfilets in de lengte in, maar niet helemaal doormidden. Vul de holtes met drie of vier plakjes tomaat en twee of drie plakjes Caprice des Dieux. Doe in elke kipfilet ook een beetje fijngehakte peterselie, leg de gevulde filets in een ovenschaal en zet ze 5 minuten in de oven: de kaas moet net beginnen te smelten.
5. Giet de aardappelen af en doe ze in een diepe kom. Pel het knoflookteentje en hak het fijn, voeg er de rest van de gehakte peterselie aan toe. Kruid met peper. Bestrooi de aardappelen met deze persillade en meng tot alle aardappelen goed bedekt zijn. Dien de kipfilets op met de peterselieaardappelen.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gevulde kipfilets met Caprice des Dieux

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C (th. 5). Verwarm een sauteerpan op een matig vuur. Giet er de zonnebloemolie in en leg er dan de kipfilets in. Zet een deksel op de pan. Laat 10 tot 12 minuten bakken onder het deksel en draai de kip na 5 à 6 minuten om.
  2. Schil intussen de aardappelen. Kook de hele aardappelen ongeveer 10 minuten in gezouten kokend water.
  3. Laat de gebakken kipfilets lichtjes afkoelen. Snij de tomaten in plakjes. Snij de Caprice des Dieux in plakjes.
  4. Snij de kipfilets in de lengte in, maar niet helemaal doormidden. Vul de holtes met drie of vier plakjes tomaat en twee of drie plakjes Caprice des Dieux. Doe in elke kipfilet ook een beetje fijngehakte peterselie, leg de gevulde filets in een ovenschaal en zet ze 5 minuten in de oven: de kaas moet net beginnen te smelten.
  5. Giet de aardappelen af en doe ze in een diepe kom. Pel het knoflookteentje en hak het fijn, voeg er de rest van de gehakte peterselie aan toe. Kruid met peper. Bestrooi de aardappelen met deze persillade en meng tot alle aardappelen goed bedekt zijn. Dien de kipfilets op met de peterselieaardappelen.