Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Geroosterde knolselderijburgers met Père Joseph en honing-mosterd saus

Geroosterde knolselderijburgers met Père Joseph en honing-mosterd saus

Voedselbereiding :
max. 30 tot 60 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Père Joseph sneetjes

    4
  • Knolselderij

    1
  • Broodjes met zaadjes 'Burger PJ NL'! (of 4 grote hamburgerbroodjes)

    4
  • Panko

    80 g
  • Ei

    1
  • Pindaolie

    2 eetlepels
  • Komijnpoeder

    1 theelepel
  • Paprika-poeder (of cayennepeper)

    0.5 theelepel
  • Rode ui

    1
  • Gesneden augurken of kleine augurken

  • een paar blaadjes sla

  • Zout

  • Saus

  • Griekse yoghurt

    3 eetlepels
  • Mayonaise

    1 eetlepel
  • Mosterd

    2 eetlepels
  • Honing

    2 el vloeibare

Voorbereiding

Voorbereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Klop het ei tot een omelet met de komijn, paprika-poeder, peper en zout. Meng de panko en de olie op een bord. Snijd 4 dikke plakjes (± 1,5 cm) van de knolselderij en snijd ze tot dezelfde diameter als de broodjes. Bestrijk ze met opgeklopt ei en laat ze dan door de panko gaan, waarbij ze goed worden ondergedompeld in de panko. Leg de knolselderij “”burgers”” op het met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten, draai ze halverwege om.
  3. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Snijd de rode ui in dunne ringen. Rooster de binnenkant van de broodjes (in tweeën gesneden) in een koekenpan.
  4. Snijd de sneetjes Père Joseph doormidden en leg ze op de knolselderburgers. Spreid een beetje saus op de broden, voeg augurken toe en dan de hamburgers. Vervolledig met rode uienringen, salade en met de rest van de saus op de zijkant.

Tip: Geen afval: gebruik de knolselderresten in een soep, puree of stoemp.”

A la une