Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Geroosterde boterhammen met pesto en Chavroux Nature

Geroosterde boterhammen met pesto en Chavroux Nature

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Chavroux Nature

  • Enkele dikke sneden brood

  • 2 grote handenvol verse kruiden naar keuze: basilicum, rucola, waterkers, spinaziescheuten, platte peterselie, radijsscheuten, enz.

    50 g
  • Geroosterde pijnboompitten

    50 g
  • Geraspte parmezaanse kaas

    50 g
  • Olijfolie

    1 dl
  • Teentje knoflook (facultatief)

    1
  • Roze peper of chilivlokken

  • Zout

Voorbereiding

1. Doe de kruiden, pijnboompitten en de olijfolie in de kom van de hakmolen. Voeg zo nodig het geperste teentje knoflook toe en mix tot een homogene massa, meer of minder gemalen, afhankelijk van uw smaak. Giet in een kom, voeg de geraspte parmezaan toe en breng op smaak. 

2. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster (of in een koekenpan, bestrijk ze licht met olijfolie).

3. Bestrijk de sneetjes met pesto en Chavroux Nature en bestrooi ze vervolgens met een beetje roze peper of chilivlokken. Voeg nog wat geroosterde pijnboompitten toe als je die over hebt en geniet.

Tips:

Aarzel niet als u oud brood hebt: het zal perfect zijn voor dit recept!

Als je pesto over hebt, kun je die invriezen of in de koelkast bewaren, afgedekt met een dun laagje olijfolie zodat hij niet gaat oxideren. 

A la une