Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Gepocheerde peer met wijn, kruiden en kaas

Gepocheerde peer met wijn, kruiden en kaas

Op zoek naar een nagerecht voor een etentje met vrienden of om Valentijnsdag te vieren? Denk dan eens aan peren gepocheerd in wijn, kruiden en kaas. Serveer er hartvormige toastjes bij. Smulplezier verzekerd!

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een toetje

Ingrediënten

4 personen
  • Caprice des Dieux

    8 sneetjes
  • Peren

    2
  • Witte wijn

    60 cl
  • Rietsuiker

    150 g
  • Vanille

    1 stokje
  • Kardemompeulen

    4
  • Zwarte peper

    8 korrels
  • Gesmolten ongezouten boter

    20 g
  • Toastbrood

    4 sneetjes
  • Poedersuiker

    1 eetlepel

Voorbereiding

  1. Snij met een vormpje hartjes uit het toastbrood en bestrijk ze met de gesmolten boter. Bestrooi ze met poedersuiker en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 12-15 min. op 180 °C en hou ze goed in de gaten.
  2. Schil de peren, snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen en draden.
  3. Giet de witte wijn in een steelpannetje. Doe er de rietsuiker, de kardemompeulen, het in de lengte ingesneden vanillestokje en de peperkorrels bij. Leg de stukken peer in de wijn met de kruiden. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Leg een halve peer met twee plakjes kaas in een kommetje. Giet er een beetje ingekookte wijn over. Leg er tot slot een paar zoete broodhartjes op.

A la une