I Love Cheese

Fijnproeversbordje met Vieux Pané

Fijnproeversbordje met Vieux Pané

Fijnproeversbordje met Vieux Pané een snack Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • pain aux céréales 1
  • coriandre 1 cuillère(s) à café
  • ciboulette 1 cuillère(s) à café
  • jus de citron 1 cuillère(s) à café
  • huile de tournesol 1 cuillère(s) à soupe
  • vinaigre de vin 1 cuillère(s) à café
  • pousses d'épinard 60 gramme(s)
  • potiron 80 gramme(s)
  • yaourt(s) brassé(s) 1 cuillère(s) à soupe
  • champignon(s) de Paris 120 gramme(s)
  • châtaignes au naturel 60 gramme(s)
  • Vieux pané 45 gramme(s)
  • jambon blanc 2 tranche(s)
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Fijnproeversbordje met Vieux Pané

Met Vieux Pané kun je een authentiek en toch hedendaags gerecht samenstellen, met een rijke smaak. Voor een onverwachte of net langverwachte avond met familie of vrienden om nooit meer te vergeten! Leg eerst een flinke plak Vieux Pané in het midden van elk bord, op een granenbroodje of 2 sneden boerenbrood.
Leg daarnaast bijvoorbeeld al dente gekookte broccoliroosjes of enkele kastanjes in eigen nat, afgegoten en opgewarmd (3 minuten in de pan, zonder vetstof, of 2 minuten in de microgolfoven).
Als je tijd hebt om ze te koken, voeg dan 1 à 2 gekookte en lichtjes afgekoelde aardappelen toe of enkele sikkels gestoomde pompoen, op smaak gebracht met een beetje gehakte koriander.
Leg op het bord bijvoorbeeld ook een slaatje van fijngehakte champignons, gemengd met een scheutje citroensap, een beetje yoghurt en fijngehakte bieslook.
Ga voor complementaire smaken met enkele plakjes chorizo of 1 of 2 dun gesneden plakjes Parmaham. Voeg tot slot nog een handvol rucola of spinaziescheuten toe, overgoten met wat wijnazijn en zonnebloemolie.