Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Fijnproeversbordje met Vieux Pané

Fijnproeversbordje met Vieux Pané

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een snack

Ingrediënten

4 personen
  • pain aux céréales

    1 unité(s)
  • coriandre

    1 cuillère(s) à café
  • ciboulette

    1 cuillère(s) à café
  • jus de citron

    1 cuillère(s) à café
  • huile de tournesol

    1 cuillère(s) à soupe
  • vinaigre de vin

    1 cuillère(s) à café
  • pousses d'épinard

    60 gramme(s)
  • potiron

    80 gramme(s)
  • yaourt(s) brassé(s)

    1 cuillère(s) à soupe
  • champignon(s) de Paris

    120 gramme(s)
  • châtaignes au naturel

    60 gramme(s)
  • Vieux pané

    45 gramme(s)
  • jambon blanc

    2 tranche(s)

Voorbereiding

Met Vieux Pané kun je een authentiek en toch hedendaags gerecht samenstellen, met een rijke smaak. Voor een onverwachte of net langverwachte avond met familie of vrienden om nooit meer te vergeten! Leg eerst een flinke plak Vieux Pané in het midden van elk bord, op een granenbroodje of 2 sneden boerenbrood.
Leg daarnaast bijvoorbeeld al dente gekookte broccoliroosjes of enkele kastanjes in eigen nat, afgegoten en opgewarmd (3 minuten in de pan, zonder vetstof, of 2 minuten in de microgolfoven).
Als je tijd hebt om ze te koken, voeg dan 1 à 2 gekookte en lichtjes afgekoelde aardappelen toe of enkele sikkels gestoomde pompoen, op smaak gebracht met een beetje gehakte koriander.
Leg op het bord bijvoorbeeld ook een slaatje van fijngehakte champignons, gemengd met een scheutje citroensap, een beetje yoghurt en fijngehakte bieslook.
Ga voor complementaire smaken met enkele plakjes chorizo of 1 of 2 dun gesneden plakjes Parmaham. Voeg tot slot nog een handvol rucola of spinaziescheuten toe, overgoten met wat wijnazijn en zonnebloemolie.

A la une