Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Fijnproeversbord met Coeur de Lion

Fijnproeversbord met Coeur de Lion

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een snack

Ingrediënten

4 personen
  • camembert Coeur de Lion®

    45 gr
  • beenham

    2 sneetjes
  • appel in kwartjes gesneden (met 1 theelepel honing)

    1
  • gepelde noten

    3
  • in waaiervorm gesneden tomaten

    2
  • komkommer in blokjes gesneden (met 1 theelepel balsamicoazijn en 1 theelepel gehakte bieslook)

  • rucola (met 1 theelepel ciderazijn en 1 eetlepel notenolie)

    50 gr
  • een snuifje cayennepeper

  • stokbrood

    2 sneetjes

Voorbereiding

Leg om te beginnen twee flinke stukken camembert op elk bord, met daarnaast enkele dunne sneetjes beenham of Grisonvlees. Voeg enkele schijfjes peer of enkele pruimen toe.

Toppunt van smaak: als je tijd hebt, laat de pruimen dan 1 uur weken in een kop thee zodat ze het vocht opslorpen en lekker zacht worden … Of je kunt ook kiezen voor een appel, in kwartjes gesneden, en enkele gepelde noten, besprenkeld met een scheutje acaciahoning …

Voeg een of twee in schijfjes gesneden tomaten toe of een kommetje selder in remouladesaus. Voeg een bergje komkommerblokjes toe, besprenkeld met een vleugje balsamicoazijn en gehakte bieslook.

Leg op de rand van het bord een handvol gemengde sla of rucola, op smaak gebracht met een scheutje notenolie en een scheutje ciderazijn. Een vleugje paprikapoeder of, voor de volwassenen, cayennepeper, geeft een kleurrijke en smaakvolle toets aan dit alles. Op te dienen met, hoe kan het ook anders, stokbrood!

A la une