Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Erwtensalade met Saint Albray

Erwtensalade met Saint Albray

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • peper

    1 snufje
  • zee zout

    1 snufje
  • yoghurt

    1 eetlepel
  • olijfolie

    1 eetlepel
  • citroen

  • sherry-azijn

    1 theelepel
  • peterselie

    3 eetlepels
  • appel granny-smith

    1
  • rauwe ham

    2 sneetjes
  • erweten

    800 gr
  • Saint Albray®

    200 gr

Voorbereiding

Kook de erwten 5 tot 6 minuten in gezouten kokend water (ze moeten knapperig blijven), giet ze af en laat ze afkoelen onder stromend water.

Snij intussen de rauwe ham in dunne reepjes, verwijder de korst en snij de Saint Albray in plakjes, schil en halveer de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel dan in dunne schijfjes. Besprenkel de appelschijfjes met een halve citroen zodat ze niet verkleuren.

Doe de erwten in een slakom, voeg de hamreepjes, de appelschijfjes en de plakjes Saint Albray toe. Trek de peterseliebladeren af en voeg die heel toe. Meng de azijn, de olijfolie, de yoghurt en een scheutje citroen in een kom. Kruid met peper. Overgiet de salade met deze vinaigrette.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une