Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Een voetbal aperitief ! St Môret<sup>®</sup>, Pavé <sup>®</sup> à la Leffe en Passendale<sup>®</sup>

Een voetbal aperitief ! St Môret®, Pavé ® à la Leffe en Passendale®

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een aperitief

Ingrediënten

4 personen
  • * Popcorn met Pavé® à la Leffe:

  • Pavé® à la Leffe Blonde fijn geraspt

    50 g
  • Maïs voor popcorn

    50 g
  • Plantaardige oliën of geklaarde boter

    1 eetlepel
  • Snufje zout

    3
  • Daslookpoeder

    0.5 theelepel
  • * Crème van sardienen met St Môret®:

  • St Môret®

    1 vlootje
  • Sardienen

    1 blik
  • Hardgekookte eieren

    2
  • Limoen

    1
  • Tabasco

    4 druppels
  • zout en peper

  • * Passendale® met daslookpoeder:

  • Passendale® Classic blok

  • Daslookpoeder

    6 bladjes

Voorbereiding

De Wereldbeker komt er aan en daarmee is het ook de uitgesproken gelegenheid om samen te komen met vrienden voor voetbal, bier en wat lekkers.

Hierbij enkele idéen voor een snel aperitief met lekkere kaas. Popcorn met Pavé® à la Leffe  daslook, een crème van sardienen met St Môret® en limoen, en blokjes Passendale® met daslookpoeder.

Recepten van Cook n’Roll.

Popcorn met Pavé® à la Leffe:

  1. Laat de vetstof opwarmen in een grote kookpot.
  2. Schik de maïskorrels in een laagje op de bodem van de kookpot.
  3. Zet op een zeer hoog vuur en bedek de pot.
  4. Rasp de Pavé® à la Leffe zeer fijn.

Als de meerderheid van de maïs gepopt heeft, verwijder de pot van het vuur en voeg de kaas, daslook en het zout toe en meng zeer goed.

Lauw opdienen.

Crème van sardienen met St Môret®:

  1. Laat de eieren gedurende 10 min koken in gezouten water met azijn, laat ze afkoelen onder koud water en pel ze.
  2. Laat de sardienen uitlekken.
  3. Schil en pers de limoen.
  4. Leg de hardgekookte eieren in de kom van een blender, samen met de sardienen, de helft van het limoensap, de citroenzeste, de St Môret, het zout, de peper en enkele druppeltjes Tabasco.
  5. Mix het geheel tot je een smeuïge en homogene massa bekomt.
  6. Kruid bij indien nodig.

Passendale® met daslookpoeder:

  1. Door de bladjes daslook gedurende ongeveer 3u uit in een oven op 50°.
  2. Als ze goed droog zijn, mix ze zeer fijn samen met een snuifje zout. Bewaar dit in een hermetisch gesloten doosje.
  3. Snijd de Passendale®  in dikke blokjes en bestrooi ze met het daslookpoeder.

A la une