I Love Cheese

Crumble van butternut met raclettekaas van Le Rustique

Crumble van butternut met raclettekaas van Le Rustique

Crumble van butternut met raclettekaas van Le Rustique een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Raclettekaas van Le Rustique 8 sneetjes
  • Het vruchtvlees van een geschilde butternutpompoen 800 g
  • Havervlokken 100 g
  • Bloem 100 g
  • Ongezouten boter 100 g
  • Ui 1
  • Teentjes knoflook 2
1. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. Pel de knoflook en de ui en hak ze fijn.
2. Laat de boter smelten in een braadpan en fruit de ui enkele minuten op laag vuur. Doe er de knoflook bij, roer en voeg ook de pompoenblokjes toe. Breng op smaak met peper en laat ongeveer 10 minuten bakken. De pompoenblokjes moeten zacht zijn, maar mogen niet uit elkaar vallen. Giet er zo nodig wat water bij tijdens het koken.
3. Maak de crumble. Maak met je vingers een zanddeeg van de bloem, de havervlokken en de (in stukjes gesneden) boter.
4. Verdeel de helft van de pompoenblokjes over de bodem van een ovenschaal en bedek met de helft van de sneetjes raclettekaas van Le Rustique. Schep er de andere helft van de pompoen op, gevolgd door de rest van de kaas. Bedek met de crumble.
5. Schuif voor 20 min in een oven van 200 °C, tot de bovenkant van de crumble mooi goudgeel is.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Crumble van butternut met raclettekaas van Le Rustique


Het recept voor een heerlijke crumble die je winteravonden zal verwarmen. De combinatie van havervlokken en bloem levert een heel knapperige crumble op. Zonder nog maar de sneetjes raclettekaas van Le Rustique te vergeten, die tijdens het bakken zachtjes smelten op de pompoenblokjes. Een hartverwarmend gerecht, knapperig en zacht tegelijk!

Voorbereiding

  1. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. Pel de knoflook en de ui en hak ze fijn.
  2. Laat de boter smelten in een braadpan en fruit de ui enkele minuten op laag vuur. Doe er de knoflook bij, roer en voeg ook de pompoenblokjes toe. Breng op smaak met peper en laat ongeveer 10 minuten bakken. De pompoenblokjes moeten zacht zijn, maar mogen niet uit elkaar vallen. Giet er zo nodig wat water bij tijdens het koken.
  3. Maak de crumble. Maak met je vingers een zanddeeg van de bloem, de havervlokken en de (in stukjes gesneden) boter.
  4. Verdeel de helft van de pompoenblokjes over de bodem van een ovenschaal en bedek met de helft van de sneetjes raclettekaas van Le Rustique. Schep er de andere helft van de pompoen op, gevolgd door de rest van de kaas. Bedek met de crumble.
  5. Schuif voor 20 min in een oven van 200 °C, tot de bovenkant van de crumble mooi goudgeel is.

Een recept met Nutri-Score A.