Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Cheesecake in een glaasje voor een licht ontbijt

Cheesecake in een glaasje voor een licht ontbijt

Zin in een licht en gezond ontbijt ? Snel en smakelijk. Deze cheesecake in een glaasje met verse kaas kan je oneindig vaak pimpen naargelang het seizoen en beschikbare fruit. Je zal niet meer zonder St Môret bij het ontbijt kunnen!

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een snack

Ingrediënten

4 personen
  • Havermout, grove vlokken

    60 g
  • tl kokosolie of een andere plantardige vetsof

    2
  • St Môret verse kaas

    150 g
  • Kwark of platte kaas

    100 g
  • tl honing (of andere suiker/zoetstof/confituur)

    2
  • Fruit (diepvries of vers) voor de afwerking

Voorbereiding

  1. Voor de bodem: zet een pannetje op laag vuur en smelt de kokosolie. Voeg de havermoutvlokken toe en bak gedurende vijf minuten goudbruin. Roer regelmatig om zodat ze niet aanbranden.
  2. Voor de vulling: doe de St Môret verse kaas, samen met de kwark en de honing in een kom. Mix grondig door met een garde of met een elektrische mixer.
  3. Vul 4 glaasjes met een laagje van de gebakken havermoutvokken. Verdeel er daarna het cheesecake mengsel over. Werk af met fruit naar keuze of als je confituur gebruikte als zoetstof kan je nog een schepje bovenop doen.
  4. Smakelijk!

A la une