I Love Cheese

Champignons gevuld met Chaumes en peterselie

Champignons gevuld met Chaumes en peterselie

Champignons gevuld met Chaumes en peterselie een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chaumes 120 g
  • Champignons 250 g
  • Takjes bladpeterselie 4
  • Oudbakken brood (of panko) 20 g
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Zout & peper
1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
2. Borstel de champignons en wrijf ze af met keukenpapier (maak ze niet nat). Verwijder de voetjes en hol de champignons wat uit met een bolletjeslepel. Leg ze op een ovenschaal, besprenkel ze met 1 eetlepel olie en vermeng.
3. Hak de peterselieblaadjes en het brood fijn. Vermeng met 1 eetlepel olie, zout en peper. Vul de champignonhoedjes met deze bereiding en druk een beetje aan. Plaats 12 min in de oven.
4. Snij het Chaumes in blokjes Prik ze met een tandenstoker op de champignons en zet ze nog 2-3 minuten in de oven.
5. Dien warm op als aperitiefhapje.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 710 Energie (kcal) 170 Vetten (g) 13 Verzadigde vetzuren (g) 5.8 Koolhydraten (g) 4 Suikers (g) 0.3 Voedingsvezels (g) 1.2 Eiwitten (g) 8.5 Zout (g) 0.95

Champignons gevuld met Chaumes en peterselie


Dit snelle en gemakkelijke recept is een uitstekende manier om groenten bij het aperitief te serveren.

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
  2. Borstel de champignons en wrijf ze af met keukenpapier (maak ze niet nat). Verwijder de voetjes en hol de champignons wat uit met een bolletjeslepel. Leg ze op een ovenschaal, besprenkel ze met 1 eetlepel olie en vermeng.
  3. Hak de peterselieblaadjes en het brood fijn. Vermeng met 1 eetlepel olie, zout en peper. Vul de champignonhoedjes met deze bereiding en druk een beetje aan. Plaats 12 min in de oven.
  4. Snij het Chaumes in blokjes Prik ze met een tandenstoker op de champignons en zet ze nog 2-3 minuten in de oven.
  5. Dien warm op als aperitiefhapje.

 Tip: gooi het afval en de voetjes van de champignons niet weg. Je kunt er nog soep of saus van maken!

Heb je enkel nog vers brood in huis? Steek het dan even in de broodrooster om het gemakkelijk te kunnen vermalen.

Apports nutritionnels

Valeurs nutritionnelles Pour 100 g
Energie 710 kJ
Energie 170 kcal
Vetten 13 g
Verzadigde vetzuren 5.8 g
Koolhydraten 4 g
Suikers 0.3 g
Voedingsvezels 1.2
Eiwitten 8.5 g
Zout 0.95 g