Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Champignons gevuld met Chaumes<sup>®</sup> en peterselie

Champignons gevuld met Chaumes® en peterselie

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Chaumes®

    120 g
  • Champignons

    250 g
  • Takjes bladpeterselie

    4
  • Oudbakken brood (of panko)

    20 g
  • Olijfolie

    2 eetlepels
  • Zout & peper

Voedingswaarden voor 100 g

  • Energie
    710 kJ
  • Energie
    170 kcal
  • Vetten
    13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren
    5.8 g
  • Koolhydraten
    4 g
  • waarvan suikers
    0.3 g
  • Vezels
    1.2
  • Eiwitten
    8.5 g
  • Zout
    0.95 g

Dit snelle en gemakkelijke recept is een uitstekende manier om groenten bij het aperitief te serveren.

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
  2. Borstel de champignons en wrijf ze af met keukenpapier (maak ze niet nat). Verwijder de voetjes en hol de champignons wat uit met een bolletjeslepel. Leg ze op een ovenschaal, besprenkel ze met 1 eetlepel olie en vermeng.
  3. Hak de peterselieblaadjes en het brood fijn. Vermeng met 1 eetlepel olie, zout en peper. Vul de champignonhoedjes met deze bereiding en druk een beetje aan. Plaats 12 min in de oven.
  4. Snij het blok Chaumes® in blokjes Prik ze met een tandenstoker op de champignons en zet ze nog 2-3 minuten in de oven.
  5. Dien warm op als aperitiefhapje.

 Tip: gooi het afval en de voetjes van de champignons niet weg. Je kunt er nog soep of saus van maken!

Heb je enkel nog vers brood in huis? Steek het dan even in de broodrooster om het gemakkelijk te kunnen vermalen.

A la une