Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Camembert Le Rustique<sup>®</sup> uit de oven met geroosterde paprika, rode ui en rozemarijn

Camembert Le Rustique® uit de oven met geroosterde paprika, rode ui en rozemarijn

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een picknick

Ingrediënten

4 personen
  • Camembert Le Rustique®

    1
  • Stukken geroosterde paprika in olie

    30 g
  • Rode ui

    0.5
  • Takje rozemarijn

    1
  • Peper of Espelettepeper

Voedingswaarden voor 100 g

  • Energie
    859 kJ
  • Energie
    205 kcal
  • Vetten
    15.3 g
  • waarvan verzadigde vetzuren
    10.1 g
  • Koolhydraten
    1.4 g
  • waarvan suikers
    0.6 g
  • Vezels
    0.6 g
  • Eiwitten
    15.4 g
  • Zout
    1.32 g

Dit recept zal hoge ogen gooien bij het aperitief of als gezellig voorgerecht. Het wordt opgediend met brood maar is ook lekker met soepstengels, groentesticks of blaadjes witloof. Die hebben een praktische vorm zodat je ze als lepel kan gebruiken om de gesmolten camembert te proeven.

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6). Hak het stuk rode ui fijn (ongeveer 1 el) en snij de paprika in kleine blokjes.
  2. Verwijder alle papieren verpakkingen en leg de camembert in zijn houten doosje. Snij op 1 cm van de rand een ietwat puntig hoedje af. Schep de uien en paprika in het zo gevormde kuiltje en kruid met peper (of Espelettepeper) en rozemarijn. Zet het hoedje er weer op en sluit het doosje. Verpak het in een dubbele laag aluminiumfolie of bakpapier.
  3. Schuif voor 15 tot 20 min in de oven, tot de camembert loperig is.
  4. Dien meteen op en doop er stukjes brood in.
  5. Dien op als voorgerecht, met een beetje sla (4 pers.), of als hoofdgerecht (voor 2 pers.), met een slaatje, charcuterie, augurkjes, uitjes enz.

Tip: in de zomer kun je je camembert ook tussen de gloeiende kolen zetten, als gezellige afsluiter van een barbecue.

A la une