Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Cake met Chaumes<sup>®</sup> en zachte kruiden

Cake met Chaumes® en zachte kruiden

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Chaumes®

    250 gramme(s)
  • achterham

    250 gramme(s)
  • eier(en)

    3 unité(s)
  • bloem

    140 gramme(s)
  • bakpoeder

    sachet(s)
  • amandelpoeder

    50 gramme(s)
  • zonnebloemolie

    10 centilitre(s)
  • volle melk

    12 centilitre(s)
  • rozijnen

    40 gramme(s)
  • korianderpoeder

    cuillère(s) à café
  • komijnpoeder

    cuillère(s) à café
  • ras-el-hanout

    cuillère(s) à café
  • sel

  • poivre du moulin

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180? (th. 6). Strooi de bloem in een bordje. Snij de Chaumes® in grote blokjes en wentel ze in de bloem. Zet ze aan de kant.

Klop de eieren los in een kom, samen met de zonnebloemolie. Voeg de rest van de bloem, het bakpoeder en dan het amandelpoeder toe. Leng aan met de melk toe en kruid met peper en zout. Voeg alle kruiden en de rozijnen toe en meng.

Snij de ham in flinke blokjes en meng die onder het deeg, samen met de blokjes Chaumes®. Meng alles voorzichtig. Giet het deeg in een cakevorm met antiaanbaklaag en strijk de bovenkant glad met een pannenlikker. Zet 45 minuten in de oven.

Haal de cake uit de oven, laat lichtjes afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Serveer lauw of koud.

A la une