Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Brie Le Rustique-notenkroketje met vijgencompote

Brie Le Rustique-notenkroketje met vijgencompote

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Brie Le Rustique®

    250 g
  • noten naar keuze

    20
  • takje dragon

    1
  • bloem

    20 g
  • paneermeel

    20 g
  • eiwitten

    2
  • boter

    2 el
  • vijgen

    6
  • kristalsuiker

    100 g
  • groene salade

    1
  • Olijfolie

  • Balsamico-azijn

Voorbereiding

Snijd het stuk Brie Le Rustique in 4 gelijke stukken. Duw in elk stuk zo’n 5 noten en enkele blaadjes dragon.

Doe de bloem, eiwitten en het paneermeel in 3 verschillende borden. Rol elk stuk kaas eerst door de bloem, dan door de eiwitten (let erop dat elk oppervlak goed bedekt is met eiwit) en vervolgens door het paneermeel.

Snijd de vijgen in kwartjes. Verhit de boter in een pan en laat de vijgen er samen met de suiker een kwartiertje in stoven en karamelliseren.

Frituur intussen de kaas in 3 minuten op 160° C.

Presentatie

Schep de vijgen op de borden en schik het Brie-notenkroketje erbovenop. Werk eventueel af met nog wat extra noten en een takje dragon.

Serveer er een frisse groene salade bij, op smaak gebracht met olijfolie en balsamico-azijn.

A la une