I Love Cheese

Bloemkoolgratin met Brie Coeur de Lion

Bloemkoolgratin met Brie Coeur de Lion

Bloemkoolgratin met Brie Coeur de Lion een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • bloemkool 1 kg
  • Brie Coeur de Lion 150 gr
  • muskaatnoot 1 snufje
  • boter 50 gr
  • bloem 30 gr
  • melk 20 cl
  • verse room 20 cl
  • zout 2 snufjes
  • peper 2 snufjes
1. Verdeel de bloemkool in roosjes en was die in water met azijn. Kook de roosjes 20 minuten in gezouten kokend water.
2. Maak de bechamelsaus, smelt de boter en voeg de bloem toe onder voortdurend roeren. Voeg de koude melk en de room toe en blijf roeren. Roer tot het mengsel begint in te dikken. Kruid met peper, zout en een snuifje muskaatnoot.
3. Snij de Brie Cœur de Lion in blokjes en voeg de helft ervan bij de bechamelsaus.
4. Schep de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, voeg de bechamelsaus en de rest van de Brie Coeur de Lion toe, alsook een tweede snuifje muskaatnoot.
5. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180-210°C (th. 6-7). Dien heel warm op!
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bloemkoolgratin met Brie Coeur de Lion

Voorbereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en was die in water met azijn. Kook de roosjes 20 minuten in gezouten kokend water.
  2. Maak de bechamelsaus, smelt de boter en voeg de bloem toe onder voortdurend roeren. Voeg de koude melk en de room toe en blijf roeren. Roer tot het mengsel begint in te dikken. Kruid met peper, zout en een snuifje muskaatnoot.
  3. Snij de Brie Cœur de Lion in blokjes en voeg de helft ervan bij de bechamelsaus.
  4. Schep de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, voeg de bechamelsaus en de rest van de Brie Coeur de Lion toe, alsook een tweede snuifje muskaatnoot.
  5. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180-210°C (th. 6-7). Dien heel warm op!