Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Bladerdeeghapjes met St Môret Bio, spinazie en artisjokken.

Bladerdeeghapjes met St Môret Bio, spinazie en artisjokken.

De bladerdeeghapjes met St Môret Bio, spinazie en artisjokken zijn het ideale aperitief voor een leuk, gezellig moment samen. Dit recept van Laurence (ascookedbyginger.be) is snel klaar en zal jouw smaakpapillen en die van je gasten in vervoering brengen!

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een aperitief

Ingrediënten

4 personen
  • Diepvriesspinazie, ontdooid

    230 g
  • Artisjokharten op olie, uitgelekt & grof gesneden

    160 g
  • St Môret Bio

    100 g
  • Zure room

    60 g
  • Geraspte mozzarella, plus wat extra voor de afwerking

    150 g
  • Geraspte parmezaan

    50 g
  • Peper, zout

  • Bladerdeeg

    1 Rol

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een mini-muffinplaat in.
  2. Meng de spinazie met de artisjok, de St Môret Bio, de zure room, de mozzarella en de parmezaan. Kruid met flink wat peper en een beetje zout.
  3. Rol je bladerdeeg uit tot een rechthoek en snijd er 24 vierkantjes uit.
  4. Druk ze in de muffinplaat, zodat ze een kommetje vormen en schep er ongeveer 1 eetlepel vulling in. Strooi er nog wat geraspte mozzarella over en zet 15-20 minuten in de oven.
  5. Haal uit de oven en eet warm, lauw of koud. Dat is naar keuze!

TIP: Als je niet zoveel hapjes nodig hebt, kan je van de helft van het bladerdeeg ook een taartje maken zoals je kan.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une