I Love Cheese

Banana bread met bosbessen en St Môret

Banana bread met bosbessen en St Môret

Banana bread met bosbessen en St Môret een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten
  • bloem 250 g
  • heel rijpe bananen 2 (240g)
  • bosbessen 150 g
  • eieren 2 (140g)
  • melk 8 cl (80g)
  • gesmolten boter 80 g
  • fijne kristalsuiker 50 g
  • bakpoeder 1 zakje (40g)
  • St Môret 200 g
  • fijne poedersuiker 3 eetlepels (30g)
  • geraspte citroenschil (het liefst bio) 3
1. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom.
2. Voeg de eieren, de melk en de gesmolten boter toe. Klop de bereiding tot een glad mengsel.
3. Pel de bananen en prak ze met een vork. Schep ze met een spatel onder het deeg. Doe er de bosbessen bij.
4. Giet het deeg in een cakevorm.
5. Schuif voor 60 tot 70 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Prik met de punt van een mes in de cake. Als de punt er droog weer uitkomt, is de cake gaar.
6. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm.
7. Vermeng de St Môret met de poedersuiker en de geraspte citroenschil.
8. Snij de cake in twee en bestrijk over de hele lengte met St Môret. Sluit de cake en dien op. Bewaar restjes van deze lekkernij in de koelkast.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Banana bread met bosbessen en St Môret


Geen inspiratie voor de brunch dit weekend en rijpe bananen in de fruitmand? Wij hebben de oplossing! Dit bananenbrood met bosbessen (of ander fruit van het seizoen) en St Môret wordt een schot in de roos!

Voorbereiding

  1. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom.
  2. Voeg de eieren, de melk en de gesmolten boter toe. Klop de bereiding tot een glad mengsel.
  3. Pel de bananen en prak ze met een vork. Schep ze met een spatel onder het deeg. Doe er de bosbessen bij.
  4. Giet het deeg in een cakevorm.
  5. Schuif voor 60 tot 70 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Prik met de punt van een mes in de cake. Als de punt er droog weer uitkomt, is de cake gaar.
  6. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm.
  7. Vermeng de St Môret met de poedersuiker en de geraspte citroenschil.
  8. Snij de cake in twee en bestrijk over de hele lengte met St Môret. Sluit de cake en dien op. Bewaar restjes van deze lekkernij in de koelkast.