Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Aubergines met Brie Le Rustique, rauwe ham en rozemarijn

Aubergines met Brie Le Rustique, rauwe ham en rozemarijn

Voedselbereiding :
max. 30 tot 60 min
Kost:
Economisch
Type:
een picknick

Ingrediënten

4 personen
  • Brie Le Rustique®

    1
  • aubergines

    2 grote
  • raw ham (Serrano ou Bayonne)

    6 sneetjes
  • rozemarijn

    12 verse takjes
  • olijfolie

  • zout

Voorbereiding

1) Snij de aubergines in de lengte in dikke plakken. Bestrooi ze aan beide kanten met wat zout en laat ze 30 min uitzweten in een vergiet.
2) Verhit een grillpan. Dep de plakken aubergine met keukenpapier en bestrijk ze aan beide kanten met een beetje olijfolie. Rooster ze op hoog vuur in de pan.
3) Snij de Brie Le Rustique in 12 staafjes. Trek van de 12 takjes rozemarijn de onderste blaadjes af.
4) Leg op elke plak aubergine een half sneetje ham en een staafje brie en rol op. Zet het rolletje vast door er een takje rozemarijn in te prikken.
5) Dien meteen op!

Tip: je kunt de aubergines ook vooraf grillen, de rolletjes klaarmaken en nadien 3 min opwarmen in de oven.

A la une