I Love Cheese

Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes

Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes

Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • Kleine aubergines 4
  • Teentje knoflook (fijngehakt) 1
  • Biologische limoen 1,5
  • Sesamolie 5 cl
  • Sojasaus 1 eetlepel
  • Geroosterde sesamzaadjes 60 g
  • Verse koriander 1 bosje
  • Heel toastbrood 1
1. Was de aubergines en bak ze in hun geheel 25 minuten op 180 °C.
2. Snij ze in twee en schep er het vruchtvlees uit. Bak het in 5 tot 10 minuten droog in een stoofpan met een beetje sesamolie.
3. Doe er de rest van de sesamolie (hou 1 eetlepel apart), het sap van een halve limoen, het fijngehakte teentje knoflook, de sojasaus, de St Môret en de geroosterde sesamzaadjes bij.
4. Schep alles in een kom en voeg verse koriander en een beetje geraspte limoenschil toe.
5. Snij het toastbrood in dikke staafjes en bak die aan de 4 zijden in een koekenpan met sesamolie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes


Deze romige en heerlijke auberginekaviaar is heerlijk bij het aperitief of een brunch. En hij is nog snel klaar ook!

Voorbereiding

  1. Was de aubergines en bak ze in hun geheel 25 minuten op 180 °C.
  2. Snij ze in twee en schep er het vruchtvlees uit. Bak het in 5 tot 10 minuten droog in een stoofpan met een beetje sesamolie.
  3. Doe er de rest van de sesamolie (hou 1 eetlepel apart), het sap van een halve limoen, het fijngehakte teentje knoflook, de sojasaus, de St Môret en de geroosterde sesamzaadjes bij.
  4. Schep alles in een kom en voeg verse koriander en een beetje geraspte limoenschil toe.
  5. Snij het toastbrood in dikke staafjes en bak die aan de 4 zijden in een koekenpan met sesamolie.

Tip

Dit is ook lekker met fijngehakte pindanoten.