I Love Cheese

Aperitiefbrood met raclettekaas van Le Rustique

Aperitiefbrood met raclettekaas van Le Rustique

Aperitiefbrood met raclettekaas van Le Rustique een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • dik, rond brood 500 500 g
  • raclettekaas van Le Rustique 10 sneetjes
  • rode ui 1 kleine
  • verse tijm of oregano 4 of 5 takjes
  • olijfolie 1 eetlepel
  • peper
1. Maak met een broodmes ruitvormige inkepingen in het brood. Let wel op dat de zo gemaakte stukken onderaan goed vast blijven zitten (snij het brood dus niet in sneetjes!).
2. Snij elk plakje raclettekaas in twee. Pel en snipper de rode ui.
3. Steek de sneetjes raclettekaas van Le Rustique en de ui in de gleuven van het brood. Bestrooi met oregano of tijm, kruid met peper en besprenkel tot slot met olijfolie (gebruik eventueel een keukenkwastje).
4. Wikkel het brood in bakpapier en schuif voor 15 minuten in een oven van 180 °C, of tot de kaas goed is gesmolten.
5. Serveer warm en laat je gasten zachtjes trekken aan de stukjes brood met kaas.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Aperitiefbrood met raclettekaas van Le Rustique

Voorbereiding

  1. Maak met een broodmes ruitvormige inkepingen in het brood. Let wel op dat de zo gemaakte stukken onderaan goed vast blijven zitten (snij het brood dus niet in sneetjes!).
  2. Snij elk plakje raclettekaas in twee. Pel en snipper de rode ui.
  3. Steek de sneetjes raclettekaas van Le Rustique en de ui in de gleuven van het brood. Bestrooi met oregano of tijm, kruid met peper en besprenkel tot slot met olijfolie (gebruik eventueel een keukenkwastje).
  4. Wikkel het brood in bakpapier en schuif voor 15 minuten in een oven van 180 °C, of tot de kaas goed is gesmolten.
  5. Serveer warm en laat je gasten zachtjes trekken aan de stukjes brood met kaas.

Heb je vanavond vrienden of familie op bezoek en kom je zo niet meteen op een gerecht dat iedereen lust? Zoek niet verder. Dit onweerstaanbare en handige aperitiefbrood is klaar in amper 15 minuten!