Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Amandelgebakjes met olijven en Saint Albray

Amandelgebakjes met olijven en Saint Albray

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een aperitief

Ingrediënten

4 personen
  • Saint Albray®

    120 gr
  • bloem

    180 gr
  • amandelpoeder

    60 gr
  • boter

    80 gr
  • eieren

    4
  • melk

    2 eetlepels
  • zwarte olijven zonder pit

    10
  • groene olijven

    10
  • pijnboompitten

    2 eetlepels
  • peper

Voorbereiding

Smelt de boter op een zacht vuur in een steelpan, zet het vuur uit en laat de boter afkoelen.

Meng de bloem en het amandelpoeder in een kom, roer er de eieren en de gesmolten boter onder en leng aan met de melk.

Verwarm de oven voor op 180? (th. 6).

Snij de olijven in ringetjes en voeg die samen met de pijnboompitten toe aan het deeg. Kruid met peper, maar geen zout (de olijven en de Saint Albray zijn al zout).

Snij de Saint Albray in blokjes, voeg die toe en meng alles voorzichtig.

Verdeel het deeg over 12 siliconenvormpjes.

Zet 20 minuten in de oven. Haal de gebakjes uit de oven, laat ze afkoelen en haal ze uit hun vorm. Serveer lauw of koud.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une