I Love Cheese

Kaasverhalen

Kaas en thee: Saint Agur met groene jasmijnthee

Kaas en thee: Saint Agur met groene jasmijnthee

Kaas en thee
Kaas en thee: Saint Agur met groene jasmijnthee
Schrijver:
Savencia
Savencia
Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Saint Agur met groene jasmijnthee.

Groene thee uit China, natuurlijk geparfumeerd met jasmijnbloemen. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 80 °C gedurende 3’.

In de mond is deze thee zacht evenwichtig, licht wrang en soepel met bloemrijke toetsen van jasmijn en zoete accenten van honing, met een frisse afdronk die een licht mentholgevoel achterlaat.

Onder invloed van de groene thee met jasmijn smelt de kaas in de mond. Het jasmijnparfum verzacht, er ontstaan toetsen van gedroogde vruchten en de zoutheid van de kaas wordt afgezwakt. Ook de textuur transformeert: hij wordt glad, smeltend en romig. Ook het licht pittige karakter van Saint Agur wordt ronder.

Een slok thee na het doorslikken van het geheel is heel dorstlessend.

Besluit:

Over het algemeen creëert deze combinatie een smeltende en gladde textuur met toetsen van jasmijn en honing.