I Love Cheese

Kaasverhalen

Kaas en thee: Passendale Caractère met Oolong thee uit het Wuyi-gebergte

Kaas en thee: Passendale Caractère met Oolong thee uit het Wuyi-gebergte

Kaas en thee
Kaas en thee: Passendale Caractère met Oolong thee uit het Wuyi-gebergte
Schrijver:
Savencia
Savencia
Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Passendale Caractère met Oolong thee uit het Wuyi-gebergte.

Semi-geoxideerde thee uit China, ongeveer 50% geoxideerd. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 95 °C gedurende 5′.

De thee ademt fruitige toetsen van steenvruchten en bloemige orchideeaccenten tegen een licht houtachtige achtergrond. Het geheel heeft een grote complexiteit aan aromatische plantenregisters.

Elegante, geparfumeerde en bloemrijke smaken tegen een houtachtige achtergrond. Weinig textuur. Kortom, een complex parfum om te drinken!

De blend tussen Passendale Caractère en deze thee is intiem. De texturen versmelten en de zoutheid wordt afgezwakt om de aroma’s van de thee te laten losbarsten. In de mond blijft een gevoel van sterk geparfumeerde romigheid achter.

Een nieuwe slok thee nadat de combinatie werd doorgeslikt, geeft de thee zijn aromatische kracht terug.

Besluit:
De hele combinatie Passendale Caractère – Semi-geoxideerde thee uit China creëert een smeltende, romige en geparfumeerde textuur.