I Love Cheese

Kaasverhalen

De herfst staat voor de deur

De herfst staat voor de deur

Assortiment
De herfst staat voor de deur
Schrijver:
Savencia
Savencia

Na de drukte en de stress van de eerste weken na de vakantieperiode, hebben we allemaal nood aan wat rust om weer op krachten te komen… En waarom niet even een pauze houden in het nabijgelegen park? Kwestie van een frisse neus te halen en de eekhoorntjes te observeren die hun wintervoorraad opslaan.

En daarna gezellig eten met het hele gezin. Een heerlijke kaasschotel, vergezeld van een fris groen slaatje, wat fruit en een notenbrood bijvoorbeeld!

Eerst echter de juiste schotel kiezen: een houten plank.
Daarna een fraai assortiment kazen selecteren: een Caprice des Dieux, een stronk Chavroux, een portie Wynendale en een Père Joseph, een stuk Passendale Caractère en nog een portie St Albray.

Wat te serveren bij een kaasschotel?

Caprice des dieux

De juiste versiering en garnituur zorgen voor een originele en kleurrijke toets die je kaasschotel nog aantrekkelijker zal maken.

Bij de St Albray en de Caprice des Dieux passen perfect enkele kwartjes peer en appel, vijgen en pijnboompitten…

De Père Joseph en de Passendale Caractère komen helemaal tot hun recht als ze vergezeld zijn van een sinaasappelmarmelade, walnoten en witte druiven.

Chavroux

Bij Chavroux Bûche zijn jam van zwarte kersen en een huisgemaakte appel- of kweepeergelei de perfecte begeleider om de zachte en frisse smaak van de kaas te accentueren. Toast van peperkoek, een beetje honing en wat gesneden muntblaadjes maken het geheel af!

Wynendale

De Wynendale laat zich mooi vergezellen van krenten, komijn, radijsjes of witloofblaadjes: een smaakvolle combinatie!

Vin

Indien je bij de kaasschotel wijn wenst te serveren, vertrek dan van de meest pittige kaas (de Wynendale in dit geval). Kies gerust voor een Gewurztraminer. Indien je eerder bier verkiest om erbij te drinken, kies dan voor een karaktervol bier zoals bijvoorbeeld een Hopus.