I Love Cheese

Laatste artikel

Passendale

Meer informatie
Bezig met laden
80 artikels gevonden
Kaas & wijn : Le Rustique en Pinot noir Kaas en wijn TODO
Kaas & wijn : Le Rustique en Pinot noir

Kaas & wijn : Le Rustique en Pinot noir

Kaas & wijn : Le Rustique en Pinot noir De camembert Le Rustique, een romige kaas met een sterk uitgesproken karakter, komt nog meer tot zijn recht met een verfrissend glaasje pinot noir erbij. Het uitzonderlijk rijke aroma van rode vruchten zorgt voor een lichte zuurheid die goed aansluit bij de romige textuur van de

BBQ Recepten Assortiment TODO
BBQ Recepten

BBQ Recepten

Heerlijke zomer recepten! De mooie dagen zijn weer in het land, en dus wordt in tuinen en op terrassen in heel België weer volop gebarbecued. Met nieuwe technieken en wat creativiteit gebeurt dit bovendien heel wat verfijnder dan vroeger. De oerkracht van vuur Barbecueën werd ooit beschouwd als een primitieve manier van koken, maar die

Lekkere boterham Boterham TODO
Lekkere boterham

Lekkere boterham

We maken er een hele boterham van! De boterham maakt onherroepelijk deel uit van onze dagelijkse eetgewoonten. Boterhammen zijn niet alleen praktisch, maar ook heel lekker. Bovendien zijn ze niet meer weg te denken aan tafel bij de veeleisende fijnproever, bij het aperitief en zelfs op feestelijke momenten. Een boterham, dat is de terugkeer naar

Recycleer de verpakkings- doosjes van Le Rustique en Coeur de Lion! Kaasverhalen TODO
Recycleer de verpakkings- doosjes van Le Rustique en Coeur de Lion!

Recycleer de verpakkings- doosjes van Le Rustique en Coeur de Lion!

DIY (Do It Yourself) is tegenwoordig erg trendy! Geef een tweede leven aan je doosje camembert en maak er een snoepdoos of een kunstwerkje van… Laat je fantasie de vrije loop. Hieronder wat tips hoe je te werk kan gaan. Decoratief kunstwerkje Benodigdheden: een leeg doosje camembert blauwe verf enkele vellen gekleurd papier een potlood

Ontdek onze uitzonderlijke tentoonstelling over 85 jaar Kaasmakerij Passendale. Kaasverhalen TODO
Ontdek onze uitzonderlijke tentoonstelling over 85 jaar Kaasmakerij Passendale.

Ontdek onze uitzonderlijke tentoonstelling over 85 jaar Kaasmakerij Passendale.

Vrijdag 30 juni opent een opmerkelijke tentoonstelling over 85 jaar Kaasmakerij Passendale zijn deuren. Ontdek onuitgegeven foto’s, een cinema uit vervlogen tijden en authentieke voorwerpen uit ons lokale kaasverleden. De expo brengt de rijke geschiedenis van “De Oude Kaasmakerij” en van Passendale, een 100 % Belgisch product, helemaal terug tot leven. Tijdens workshops laten chef-koks

Zomervedetten bij het aperitief! Kaas en bier TODO
Zomervedetten bij het aperitief!

Zomervedetten bij het aperitief!

Eén blik op de tuin volstaat om te bevestigen dat de lente definitief begonnen is: de vogeltjes fluiten, bloemen steken hun kopjes op … Met een lekker aperitief zet je die zonnige dagen meteen goed in. Hier zijn alvast enkele eenvoudige en leuke ideetjes met kaas – onmisbaar bij het aperitief. We beginnen zacht en

Chavroux & Lay’s Bugles, lekker voor elk aperitief! Assortiment TODO
Chavroux & Lay’s Bugles, lekker voor elk aperitief!

Chavroux & Lay’s Bugles, lekker voor elk aperitief!

Met de zomer in het land is het ondenkbaar een aperitief te nemen zonder dit perfect duo: romige Chavroux-geitenkaas en Lay’s Bugles, de heerlijk krokante hoorntjes op basis van maïs. Hiervoor moet je het kaasje enkel uit de verpakking halen en op een bord plaatsen. Gebruik de Lay’s Bugles als lepeltje om de verrukkelijke combinatie

Petrus & Petrus Oud Bruin Kaas en bier TODO
Petrus & Petrus Oud Bruin

Petrus & Petrus Oud Bruin

Petrus is weer zo’n mooi voorbeeld van een typische abdijkaas die roept om de pittige zuren van een oud bruin bier met een frisse toets. Petrus Oud Bruin vervult die rol met verve en zorgt voor de nodige verfrissing en het ‘zuiveren’ van het smaakpalet. Petrus SOORT & FAMILIE : halfharde kaas MELK : koe

St Môret & Mariage Parfait Kaas en bier TODO
St Môret & Mariage Parfait

St Môret & Mariage Parfait

St Môret is een romige maar pittige smeerkaas. Hij smaakt heel fris en is als het ware gemaakt om genuttigd te worden bij een frisse oude geuze, als geslaagd aperitief. In het Pajottenland is het trouwens een gekend gebruik om geuze te drinken bij een boterham met verse kaas waar radijsjes en bieslook aan worden

Chaumes & Hopus Kaas en bier TODO
Chaumes & Hopus

Chaumes & Hopus

Chaumes is een heel populaire roodbacterie-kaas met gewassen korst. De kaas die we proeven is nog jong maar vertoont toch al een mooi karakter, waarbij een frisse Hopus perfect op zijn plaats is. Beide laten heel veel nasmaak en vormen daardoor een gedroomd huwelijk. Chaumes SOORT & FAMILIE : zachte kaas met gewassen korst MELK