Recepten voor elke smaak!

Miniflan met camembert Le Rustique® en asperges

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1
  • 1
  • 1
  • 3
  • 20 cl

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.

2. Groene asperges moeten niet geschild worden, verwijder alleen het taaie, onderste gedeelte. Leg de punten opzij en snij de stengels in rondjes. Breng water in een steelpan aan de kook. Leg er de rondjes in, voeg na 3 min de punten toe en laat alles nog 3 min zacht koken. Giet af en spoel goed onder koud water

3. Meng intussen, met de garde,  de St Môret® en de eieren tot een glad mengsel. Voeg de room en peper toe. Verdeel de bereiding over 6 ovenschaaltjes (type ramequin).

4. Snij de camembert in blokjes en meng ze met de aspergerondjes (hou de punten apart). Verdeel over de schaaltjes.

5. Zet ze in een grote ovenschotel, giet daar warm water in tot op 2/3 hoogte van de schaaltjes en zet 25 min in de oven.

6. Leg de aspergepunten op de flans. Serveer warm of lauw, met een slaatje.

Tip  : Voeg geen extra zout toe aan de bereiding : de 2 soorten kaas bevatten al voldoende zout. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *