Recepten voor elke smaak!

Luchtige omelet met bieslook en Saint Albray®

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1 snufje
  • 1 snufje
  • 1 theelepel
  • 2 eetlepels
  • 2 eetlepels
  • 2 eetlepels
  • 10 cl
  • 150 gr
  • 4
  • 120 gr
  • 8

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Breek 4 eieren in een kom. Splits de eierdooiers en de eiwitten van de andere 4 eieren. Voeg de eierdooiers bij de hele eieren en voeg de melk toe. Meng.

Doe de eiwitten in een andere kom. Voeg een snuifje zout toe en klop ze op tot sneeuw met een elektrische klopper. Roer deze eiersneeuw voorzichtig onder de andere eieren.

Snij de gekookte ham in blokjes en voeg die bij de omelet. Giet de eieren in een sauteerpan of een grote pan met een antiaanbaklaag en bak ze 6 à 8 minuten op een matig vuur, liefst onder een deksel. Controleer regelmatig dat de omelet niet aanbakt.
Snij intussen de tomaten in schijfjes en doe ze in een slakom. Meng de yoghurt, het citroensap en de olijfolie in een kom, kruid met peper en zout. Overgiet de tomatensalade met deze vinaigrette.

Verwijder de korst en snij de Saint Albray® in blokjes. Als de omelet bijna klaar is, voeg dan de blokjes Saint Albray® toe en bestrooi met bieslook. Laat nog enkele seconden bakken, zet het vuur uit en laat 2 minuten rusten alvorens op te dienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *