Ontdek de meest uiteenlopende recepten

Koud wortelsoepje met Saint Albray®

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1 potje
  • 600 gram
  • 1
  • 60 cl
  • 4 koffielepels
  • 0

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Dit is een ideaal recept om restjes van een stoofpot op te gebruiken! Drie opscheplepels bouillon, enkele wortelen en de crème de Saint Albray® doen de rest. Met zijn smeuïge textuur en heerlijke geur is deze soep een gedroomd koud aperitiefhapje, op smaak gebracht met koriander voor een exotische toets.
Schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Doe de wortelen in een pot met de gepelde en fijngehakte ui. Overgiet met de gevogeltebouillon en breng aan de kook. Dek af, zet het vuur op de laagste stand en laat 20 minuten koken.
Zet het vuur uit, voeg de helft van de crème de Saint Albray® toe en mix alles. Laat de soep afkoelen, verdeel ze over 4 grote glazen en zet die in de koelkast.
Snij het halve stokbrood in sneetjes en besmeer ze met een beetje crème de Saint Albray®. Bestrooi met een vleugje paprikapoeder.
Serveer de koude soep, bestrooid met fijngehakte koriander, samen met de sneetjes brood besmeerd met Saint Albray.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *