Recepten voor elke smaak!

ASPERGES GEGRILD MET PAVE A LA LEFFE BLONDE® van sterrenchef Franky Vanderhaeghe

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr
  • 12
  • 150 ml
  • 1.5 gr
  • 120 gr/pers.
  • 1 bootje
  • 0.25 l
  • 3 soeplepels
  • 3 soeplepels

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Asperges, karnemelk, pecannoot, vlaswijting & Pavé à la Leffe Blond®.

Asperges worden gegratineerd met de Pavé à la Leffe® en een crème ervan met gezouten  pecannoten, waterkers en een jus van karnemelk en miso-yuzu.

  1. De asperges (3 à 4 per persoon) worden voor ca. 5 à 7 minuten gekookt in gezouten water, gezien de dikte van de asperges, dan laten schrikken in ijswater. De asperges afdrogen op keukenpapier, vervolgens in een ingeboterde plaat leggen en rijkelijk bestrooien met gemalen Pavé à la Leffe®-kaas om bij het afwerken van de borden even te grillen, zodat de kaas mooi gratineert.
  2. Crème van Pavé à la Leffe Blond®:
    Benodigdheden: 300 ml melk, 150 gr kaas, 3 gr kappa of agaragar.
    De ingrediënten samen opkoken en uitstorten op een plaat. Vervolgens laten afkoelen in de frigo. Als alles is opgesteven, mooi glad mixen in de thermomix of cutter. Afsmaken met wat peper en zout, en in een spuitzakje storten om een puntje te spuiten.
  3. Vlaswijting: gefileerd vragen aan de visboer, in gewenste porties snijden en kort aanbakken.
  4. Waterkerscoulis: De blaadjes plukken en kort opkoken in gezouten water, om vervolgens te schrikken in ijswater. De blaadjes uit het water halen en fijn cutteren tot een gladde massa. Afsmaken.
  5. Saus van karnemelk en miso-yuzu:
    Benodigdheden: ½ l karnemelk, 3 soeplepels rijstazijn of sushi-azijn, 3 soeplepels miso-yuzu. De karnemelk lichtjes laten inkoken met de rijstazijn, peper en zout, en afsmaken met de miso-yuzu naar smaak.

Recept met dank aan Franky Vanderhaeghe, Chef van Restaurant St. Nicolas.

chef franky vanderhaeghe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *