Ontdek de meest uiteenlopende recepten

Kaas van de maand : St Agur®

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Saint Agur®: sterk en zacht tegelijk

St-Agur

Saint Agur® is een blauwe kaas die een typerende smaak combineert met een zeer zachte textuur. Puur genieten!

 

 

 

 

Een blauwe kaas voor elk moment

Saint Agur® zag in 1988 het levenslicht in de Velay (Auvergne). Met zijn unieke karakter is dit de schimmelkaas bij uitstek voor liefhebbers van kaas met een sterke smaak.

 

Sterk en zacht tegelijk

De boterzachte textuur met blauwe aders contrasteert met de intense, fruitige smaak. Deze kaas is een feest voor de ogen en de smaakpapillen!

Degustatietip

Saint Agur® verleent elke maaltijd een originele toets en leent zich voor tal van combinaties. Hij misstaat zeker niet op een kaasplankje, maar is evenzeer geschikt voor culinaire bereidingen of als smeerbaar broodbeleg.

De aromatische kracht komt nog beter tot zijn recht wanneer deze kaas wordt begeleid door noten, peren of vijgen.

Saint Agur® past mooi bij zoete, zachte wijnen en likeurwijnen, zoals Brouilly, Jurançon, Porto of Banyuls. Het contrast tussen zoet en zout werkt bijzonder goed.

Saint Agur® is te vinden in de verse kaasafdeling en in de zelfbediening. Deze kaas zal je zeker weten te bekoren.

2 gedachten over “Kaas van de maand : St Agur®

  1. Beste,
    St Agur dient bewaard te worden in de ijskast tussen 4 en 6°C.
    Indien u de kaas heeft gekocht aan de snijtafel, vraag dan aan de verkoopster wanneer de verpakking werd geopend. Eet de kaas op binnen één week volgend op de opening.
    Indien u de kaas met zelfbediening heeft gekocht: eenmaal u de verpakking opent de kaas binnen één week opeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *