Ontdek de meest uiteenlopende recepten

Kaas van de maand : RichesMonts®

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

RichesMonts®

RichesMonts

 

RichesMonts®, de geschiedenis van een succesverhaal

 

De geschiedenis van een succesverhaal

RichesMonts

In 1973 is een werknemer van RichesMonts® helemaal in de ban van de raclettekaas uit Wallis (Zwitserland) en beslist om die in Frankrijk bekendheid te geven.
RichesMonts®is op dat ogenblik een kleine coöperatieve kaasmakerij en start met de productie van raclettekaaswielen bestemd voor bergrestaurants.
Het wordt een succesverhaal en de raclettekaas van RichesMonts® is snel overal te koop in de kaasafdeling van winkels.

pola_2

In 1975 ontwikkelt RichesMonts® in samenwerking met een partner de eerste racletteoven met pannetjes die het begrip “racletten” erg populair zal maken. Voortaan kan iedereen op een makkelijke manier een racletteavond thuis organiseren!

In 1992 lanceert RichesMonts® de eerste voorgesneden raclettekaas. Het racletten breekt definitief door bij de echte kaasliefhebbers en is synoniem voor een feestelijke avond met familie en vrienden!

Melk uit de bergen

carte_france

De raclettekaas van RichesMonts® is voor 98% samengesteld uit melk die om de 48 uur lokaal wordt ingezameld (op minder dan 130 km van onze kaasmakerijen) om zijn versheid en organoleptische eigenschappen te bewaren.

De raclettekazen van RichesMonts® worden gemaakt van “melk uit de bergen”. Dat wil zeggen dat “de melk op een hoogte van minimum 600 meter wordt ingezameld (overwegend in de Auvergne) en afkomstig is van boerderijen die liefst met kleine kuddes werken die ze in de bergen laten grazen”.

Gouden kaaswielen!

Médaille d'or Paris 2015

De kaaswielen van RichesMonts® hebben al talrijke prijzen gewonnen op het “Concours Général Agricole” die georganiseerd wordt tijdens het “Salon International de l’Agriculture” in Parijs.

2016 – Onze twee raclettekaaswielen met gepasteuriseerde melk en rauwe melk kregen elk een bronzen medaille !

2015 – Ons raclettekaaswiel op basis van rauwe melk behaalt de gouden medaille!

2014 – Ons raclettekaaswiel op basis van gepasteuriseerde melk wordt bekroond met de gouden medaille!

Producten

RichesMonts

Het vakmanschap van RichesMonts® komt tot uiting in een breed gamma van kazen voor raclette, fondue en tartiflette, beschikbaar zowel in de zelfbedieningsrekken als bij de snijafdeling van uw winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *