Ontdek de meest uiteenlopende recepten

Kaas en thee: La Bûche Chavroux® met Oolong-thee met Osmanthus

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken
Ontdek een lichte en gastronomische combinatie, la Bûche Chavroux® met Oolong-thee met Osmanthus.

Semi-geoxideerde Chinese thee met bloemblaadjes van Osmanthus. Bereid met een dosering van 14 g/liter zwak gemineraliseerd water op 100 °C gedurende 4’.

Osmanthus is een van de tien Chinese bloemen die het meest worden geteeld om hun geur. Ze groeit aan een groenblijvend boompje dat oorspronkelijk uit Azië komt, maar dat sinds het einde van de 18e eeuw ook goed gedijt bij ons. Ze heeft een heerlijk parfum van zowel fruit (perzik, abrikoos) als bloemen (jasmijn, sering, lelietje-van-dalen). In China wordt ze gebruikt om thee te parfumeren, net als jasmijn.

Als ze worden getrokken volgens de instructies hierboven, hebben de blaadjes van Oolong met Osmanthus een geelbruine, lichte, transparante en heldere kleur. Ademt het bloemenparfum van kamperfoelie en de fruitige smaak van abrikoos.

De thee onthult in de mond een rijk plantenregister, met houtachtige, bloemrijke smaken tegen een zachte textuur, zonder enige bitterheid of wrangheid.

Een slok thee bij het proeven van de kaas onthult een grote zachtheid met duidelijke honingtoetsen.

Eenmaal alles is doorgeslikt, verrast een nieuwe slok thee met houtachtige toetsen om te worden gevolgd door een bloemrijke en zoete afdronk, alsof je tijdens een zomeravond boven een tuiltje kamperfoelie hangt.

Kenmerken van de combinatie: dankzij de combinatie van de thee en de kaas kan het aromatische register van de kaas een groot deel van het plantenregister toevoegen, met houtachtige, bloemrijke en fruitige accenten die in alle zachtheid en frisheid de nuances van het dierlijke register van de kaas opentrekken.

 

Besluit:

De algemene indruk van deze combinatie is een honingachtige zachtheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *