Mille et une recettes
vous attendent !

Geschiedenis Paturain

  • Envoyer à un ami
  • Imprimer

In de kaasmakerij van het dorpje Marsac in Zuid-Frankrijk wordt al decennia lang een kruidenkaas gemaakt onder de naam « Tartare”. In Frankrijk is dit product een groot succes en er wordt dan ook besloten om dit succes uit te rollen naar andere landen. Wel wordt er een andere naam voor het product gekozen: Paturain, afkomstig van het Franse woord “Pâture” dat weide betekent.

 
In 1978 komt Paturain voor het eerst op de Nederlandse markt. Het product is meteen een groot succes vanwege zijn smeuïgheid en de unieke, hersluitbare verpakking! In hetzelfde jaar wordt de eerste TV commercial ontwikkeld om het product bekend te maken. Rijk de Gooijer spreekt hierin de beroemde zin « Paturain, da’s pas fijn! » uit. Hierdoor wordt Paturain definitief op de kaart gezet.
 
Door de jaren heen is Paturain er keer op keer in geslaagd om de consument te blijven verrassen, niet alleen door de introductie van heerlijke kaasspecialiteiten, maar ook door vrolijke en prikkelende reclame’s. Vandaag de dag is Paturain het bekendste merk binnen de buitenlandse kazen. Ieder jaar worden er meer dan 6 miljoen kuipjes Paturain verkocht in Nederland! Als je al die kuipjes achter elkaar zou zetten is dat een afstand van Amsterdam tot voorbij Parijs.
 
Waar Paturain is,
Proef je de zomer,
Ruik je de lavendel,
Hoor je de krekels.
De heerlijke fijne kruiden, de zachte roomkaas…
Met één hap waan je je weer in de Provence.
Zorg daarom dat je ‘t in huis hebt!
 
Paturain. Da’s pas fijn.
 

 

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *