L’apéro fait recette

Hartige groentetaart van zoete aardappel en spek met Bressot Natuur

  • Envoyer à un ami
  • Imprimer
  1. Neem een bakvorm van ongeveer 25 cm. doorsnede (staal of porselein) en besmeer dun met boter.
  2. Ontdooi vier plakjes roomboter bladerdeeg en laat ze elkaar met 1 cm. overlappen zodat een grote vierkante plak ontstaat.
  3. Rol hier met een deegroller of rol plastic over zodat de plak een geheel vormt.
  4. Bekleed de vorm met de deegplak. Snijd de overhangende deegstukken eraf en vul de binnenkant met droge splitererwten of droge bonen. Dit noemen we “blind bakken” en zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet omhoog komt.
  5. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven van 160°C. Gooi er vervolgens de blinde vulling uit en bak nog 10 minuten tot de bodem krokant is.
  6. Verhit een wok op hoog vuur met een beetje olie en bak de twee soorten paprika, courgette en prei kort maar krachtig zodat ze een lekkere roostersmaak krijgen. Ze hoeven niet gaar te zijn.
  7. Verdeel dit samen met de geroosterde aardappel over de voorgebakken bodem. Zorg dat de taartvorm tot de rand afgevuld is.
  8. Meng de melk met de eieren en Bressot en gebruik een staafmixer of blender om het geheel goed te mengen. Voeg een beetje zout en Provençaalse kruiden toe en meng er tijmblaadjes door.
  9. Giet deze massa op de groenten en zorg dat alles net onder staat.
  10. Plaats de taart nu 35 tot 45 minuten in de oven tot de vulling stevig en goudbruin is.
  11. Laat de taart nu minstens 15 minuten staan voordat je hem aansnijdt. De taart kan de volgende dag ook prima opgewarmd worden.
  12. Serveer als onderdeel van een hapjesbuffet of als maaltijd.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *