Recepten voor elke smaak!

Gevulde aardappelen met rauwe ham en Chaumes®

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1 cuillère(s) à soupe
  • 8 cuillère(s) à café
  • 4 tranche(s)
  • 200 gramme(s)
  • 8 unité(s)

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210? (th. 7). Schil de aardappelen.

Breng een pot gezouten water aan de kook. Doe hier de aardappelen in. Laat ze ongeveer 18 minuten koken.

Verwijder intussen de korst van de Chaumes® en snij de kaas in grote blokjes. Snij de rauwe ham in dunne reepjes.

Giet de aardappelen af en laat ze enkele minuten afkoelen. Snij elke aardappel in de lengte door en hol hem voorzichtig uit met een lepeltje. (Je kunt de onderkant ook afsnijden zodat de aardappel stabiel blijft staan.) Zet de aardappelen op een bakplaat.

Vul de uitgeholde aardappelen met de hamreepjes en de blokjes Chaumes®. Overgiet elke aardappel met 1 koffielepel droge witte wijn en besprenkel met wat gehakte peterselie.

Zet 5 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *