Des recettes pour tous les goûts

Gegratineerde zalm en Bressot Kruiden

  • Envoyer à un ami
  • Imprimer
  1. Kook de aardappelen in water met zout.
  2. Bak ondertussen de plakken venkel in de boter in de koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.
  3. Strooi er suiker over en laat de twee kanten elk enkele minuten karameliseren. Strooi er karwijzaad over en laat op een zacht vuur garen.
  4. Besprenkel de zalm met een beetje olijfolie en citroensap en kruid met peper en zout.
  5. Smeer de bovenzijde in met een royale laag Bressot.
  6. Leg de zalm op een ovenvast schaaltje en plaats ongeveer 10 min. in de voorverwarmde oven. De zalm mag nog een klein beetje roze zijn van binnen.
  7. Giet de aardappelen af en prak ze met een vork, zodat een grove structuur ontstaat. Voeg naar smaak olijfolie toe voor een fruitig en smeuïg resultaat.
  8. Leg de gekarameliseerde venkel op de borden en leg er de gegratineerde zalm op. Schep er de geprakte aardappel naast.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *