Recepten voor elke smaak!

Gegratineerde ovenschoteltjes met raclette Le Rustique®

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gramme(s)
  • 600 gramme(s)
  • 4 sneetjes
  • 1
  • 1 bosje
  • 1 eetlepel
  • 1
  • 1
  • 30 gr
  • 16
  • 2 eetlepels

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

1) Verwarm de oven voor op 200? (th. 6/7). Schil de aardappelen, snij ze in redelijk dikke plakken en kook ze ongeveer 8 minuten in gezouten water. Giet ze af.

2) Pel en snipper intussen de ui, stoof die zo’n 2 minuten in een braadpan met zonnebloemolie op een matig vuur. Hak de platte peterselie fijn. Snij de raclette Le Rustique® in dunne sneetjes. Snij de gerookte ham in reepjes.

3) Als je knoflook gebruikt, pel dan het teentje en wrijf daar de bodem van 4 ovenschaaltjes mee in.

4) Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaaltjes en leg daar de gestoofde uien op. Bestrooi met peterselie, dan met de gerookte hamreepjes en een eerste laag raclette.

5) Sluit af met de rest van de aardappelschijfjes en bedek met de resterende raclette. Kruid lichtjes met peper en zet 12 à 14 minuten in de oven: de schaaltjes moeten mooi gegratineerd zijn.

6) Serveer met de aangemaakte krulsla, op smaak gebracht met gepelde noten en gehalveerde kerstomaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *