Recepten voor elke smaak!

Gebakken peren met honing en Boursault®

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1
  • 4
  • 1 L
  • 2 eetlepels
  • 6
  • 2 takjes
  • 1 bosje
  • 1 eetlepel
  • 1 snufje

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Was de peren grondig onder stromend water, zonder ze te schillen. Snij ze in de lengte doormidden en snij zo mogelijk ook het steeltje mee zodat elke perenhelft een half steeltje heeft. Verwijder de pitten voorzichtig met een lepeltje zonder de peren te beschadigen.

Giet het perensap in een pan, voeg de honing toe en breng aan de kook. Zet het vuur op de laagste stand. Leg de halve peren in deze siroop en laat ze 10 tot 15 minuten koken: het vruchtvlees moet doorschijnend zijn en eenvoudig te doorprikken met een mespunt.

Schep de peren voorzichtig uit de pan met een schuimspaan (voorzichtig, ze zijn heel breekbaar) en laat ze enkele minuten uitdruppen.

Prak intussen de Boursault® fijn met een vork en meng de kaas met de ontbladerde tijm en rozemarijn. Ontpit de zwarte olijven en snij ze grof, voeg ze bij de kaasbereiding en besprenkel met een scheutje olijfolie. Meng.

Beleg de halve peren met een flinke portie van deze bereiding en leg ze in een ovenschaal. Zet ze vlak voor het opdienen 2 tot 3 minuten onder een warme grill.

Serveer 2 halve peren per persoon, bestrooid met een wolkje paprikapoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *