Recepten voor elke smaak!

Gebakken ossenhaas met Chavroux®

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 4
  • 160 gr
  • 800 gr
  • 1
  • 2
  • 1
  • 2 eetlepels
  • 1 eetlepel
  • 3 eetlepels
  • 1 snufje

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). Schil de aardappelen en kook die 15 tot 18 minuten, naargelang de grootte, in gezouten kokend water.

Was en droog intussen de sla en doe die in een slakom. Pel en snipper de sjalotten en voeg die toe. Verwarm de olijfolie in een pan op een matig vuur, leg er de ossenhaas in en laat ongeveer 8 minuten bakken aan elke kant.

Leg de ossenhaas op een hittebestendige schotel. Snijd de Bûche Chavroux® in 4 dikke plakken en leg een plak op elke ossenhaas. Zet 3 tot 4 minuten in de oven: de kaas moet net over het vlees beginnen te smelten.

Giet de aardappelen af, doe ze in een diepe schaal en bestrooi ze met gehakte peterselie. Leg de ossenhaas op serveerborden. Meng de yoghurt, het citroensap en een snuifje peper in een kom. Overgiet de salade met deze vinaigrette. Schep de salade rond de ossenhaas met Chavroux® en dien onmiddellijk op met de peterselieaardappelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *