Recepten voor elke smaak!

Filet mignon gevuld met Maroilles Fauquet®

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr
  • 500 gr
  • 800 gr
  • 3 eetlepels
  • 120 gr
  • 1 theelepel
  • 1 snufje
  • 1 snufje

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210°C (th. 7). Schil de aardappelen, snij ze in 4 of in 6 naargelang de grootte, doe ze in een kom en besprenkel ze met 2 eetlepels zonnebloemolie. Kruid met peper en zout. Meng tot alle aardappelen gehuld zijn in een laagje olie en doe ze dan in een ovenschotel. Zet 25 minuten in de oven en schep de aardappelen tijdens het bakken twee of drie keer om.
Verwarm intussen de rest van de olie in een pan en bak de filet mignon aan alle kanten aan, eerst 3 minuten op een hoog vuur en daarna 10 minuten op een matig vuur. Draai het vlees regelmatig om zodat dit niet bruin wordt.
Laat de gebakken filet mignon lichtjes afkoelen en snij die dan overlangs door. Vul het vlees met dikke plakken Maroilles Fauquet® en leg de gevulde filet mignon dan in een ovenschotel. Kruid met peper. Zet zo’n 5 minuten in de oven (de maroilles moet gesmolten zijn, maar mag niet uit het vlees “lopen”).
Haal de filet mignon uit de oven en snij die, in een licht diagonale hoek, in vier flinke stukken. Dien op met de gebakken aardappelen en de rucola. Omring met een streepje balsamicoazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *