Recepten voor elke smaak!

Fijnproeverssalade met peultjes, charlottes en Pié d’Angloys

Gerelateerd product

  • Versturen naar een vriend
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1
  • 300 grammen
  • 150 gram
  • 100 gram
  • 1
  • 2
  • 1 eetlepel
  • 1 eetlepel
  • 4 eetlepels

I Love Cheese
berekent de hoeveelheden!

Personen

4

Bereiding

Stoom of kook de peulen in gezouten water, zo’n 5 à 8 minuten, naargelang de grootte: ze moeten licht knapperig blijven. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Schil intussen de aardappelen, snij ze in de hoogte doormidden en kook ze dan 10 minuten in gezouten water. Giet de aardappelen af en bak ze dan ongeveer 10 minuten op een matig vuur in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Schep ze af en toe om: ze moeten lichtjes goud kleuren. Zet het vuur uit en laat de aardappelen afkoelen.

Was en droog de rucola, snij de uien in dunne plakjes.

Pel het knoflookteentje en wrijf hiermee de slakom in. Doe de rucola, de peultjes en de uien in de slakom. Voeg de aardappelen toe en meng alles voorzichtig. Snij de Pié d’Angloys in dunne plakjes en leg die op de salade.

Meng de sherryazijn en de roeryoghurt in een kom en kruid met peper en zout. Voeg de rest van de olijfolie toe en overgiet de salade met deze vinaigrette.

Kruid net voor het opdienen met een draai van de pepermolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *