Des recettes pour tous les goûts

Salade met peultjes, charlottes en Pié d’Angloys

  • Envoyer à un ami
  • Imprimer
  1. Stoom of kook de peulen in gezouten water, zo’n 5 à 8 minuten, naargelang de grootte: ze moeten licht knapperig blijven. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in de lengte doormidden en kook ze dan 10 minuten in gezouten water. Giet de aardappelen af en bak ze dan ongeveer 10 minuten op een matig vuur in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Schep ze af en toe om: ze moeten lichtjes goud kleuren. Zet het vuur uit en laat de aardappelen afkoelen.
  3. Was en droog de rucola, snijd de uien in dunne plakjes.
  4. Pel het knoflookteentje en wrijf hiermee de slakom in. Doe de rucola, de peultjes en de uien in de slakom. Voeg de aardappelen toe en meng alles voorzichtig. Snijd de Pié d’Angloys in dunne plakjes en leg die op de salade.
  5. Meng de sherryazijn en de roeryoghurt in een kom en kruid met peper en zout. Voeg de rest van de olijfolie toe en overgiet de salade met deze vinaigrette.
  6. Kruid net voor het opdienen met een draai van de pepermolen.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *